Medische astrologie

Medische astrologie is een wetenschap die kennis van zowel Astrologie en Geneeskunde eist. Het duurt jaren voor het verwerven van astrologische expertise en vervolgens volledig vertrouwd te zijn met de anatomie en fysiologie om te kwalificeren als een medisch astroloog, die als een Ayurvedische expert nauwkeurig kan begrijpen van ziektes en het geven van advies aan de klanten voor de beste procedures voor het herwinnen van de gezondheid.

Medische Astrologie is een tak van de Vedische astrologie. Het gaat over de medische aspect van de astrologie. Vedische horoscoop wordt getekend door de Vedische Medische Astroloog, op basis van geboortetijd, plaats en datum van de betrokken persoon en vervolgens een passend advies krijgt over het leven en medische problemen en om het eventueel te verbeteren.

De "Ayur-Jyoti" techniek maakt gebruik van de Vedische astrologie om potentiële zwakke plekken te bepalen. Het analyseren van de planetaire combinaties en plaatsingen in een geboorte tabel, kan een medisch astroloog psychische of lichamelijke gebreken die worden veroorzaakt van ziekte vast stellen. In de tabel kan een medische astroloog de psychische of lichamelijke gebreken die worden veroorzaakt door ziekte vast stellen. De medische astroloog kan dan de klant adviseren over de passende remedies die nodig zijn om de astrologische speculaties te controleren. Na het testen wordt de diagnose bevestigd en dan kan de medische astroloog een overzicht geven van welke voeding, voedingssupplementen en therapeutische levensstijl veranderingen van de persoon om de gezondheid en welzijn te optimaliseren.

Vedische astrologie:
Vedische astrologie, of Jyotish, is afkomstig uit de Veda's (vedische geschriften) dateert meer dan 6000 jaar. 'S werelds meest oude geschriften getuigen van een rijke cultuur in de kunsten, filosofie, geneeskunde, religie en wetenschap. Jyotish werd voor het eerst genoemd in de Rig Veda, en verwijzingen werden ook gemaakt in de klassieke Indiase epos, de Ramayana, de Mahabharata, en de klassieke Bhagavad-Gita.
De Veda's worden door velen beschouwd als de meest uitgebreide en complete systeem van de kennis voor de mensheid en Jyotish wordt vereerd als een van de belangrijkste takken van de Veda's. Jyotish, een Sanskriet woord, vertaalt naar Goddelijk Licht. Het is het oog van goddelijke kennis, dat is alomtegenwoordig, almachtig, zuivere, allerhoogste en verheven.
Jyotish is bedacht door de oude wijzen in een hogere staat van bewustzijn, waardoor ze het leven waarnamen voorbij tijd en ruimte, voorbij het verleden, heden en toekomst. In dit superbewuste staat, herkenden ze de energetische stralen van de planeten als reflectoren of zenders van lichtenergie. Deze zonne- en planetaire radioachtige golven, verstuurd op verschillende hoeken, werden gezien om invloed op alles te dragen bezield en onbezield, gevaarlijk voor mensen van beide biologische en psychologische niveaus. Er wordt gezegd dat de wijzen alles geobserveerd hebben en experimenteerde met hun opmerkingen om te codificeren in regels van de astronomische berekeningen, die uiteindelijk de wetten van Jyotish werden en vandaag de dag nog wordt beoefend.

Voor het individu, is het bewustzijn van de onderlinge verbondenheid van alle verschijnselen en maakt het mogelijk om het eigen leven waar te nemen in het kader van het grotere geheel, wat leidt tot de Vedische concept van de karma. Er wordt gezegd dat er geen gedachte, woord of daad ontsnapt aan de ultieme, onontkoombare rechtvaardigheid van het universum, bekend als karma. Het begrip van de wet van oorzaak en gevolg, of karma, wordt als volgt uitgedrukt in wetenschappelijke wet: voor elke actie, er een gelijke en tegenovergestelde reactie. In verschillende religieuze en spirituele teksten, wordt voorgesteld in spreekwoorden als: "Zoals je zaait, zal je oogsten", of geïmpliceerd in uitspraken als: " Je wilt andere geen slechte dingens wensen zoals jezelf". Maar nergens is de wet van karma meer fundamentele als een filosofie van het leven dan in de Vedische literatuur.

Het concept van karma spreekt tot jouw verantwoordelijkheid voor jezelf in de meest diepgaande voorwaarden. Je zou kunnen zeggen dat de horoscoop een middel bied voor de beoordeling van die karmische pad om meer bewust, of zelf bewust te worden en als gevolg daarvan, meer actief verantwoordelijk te nemen voor je daden.

Een kind wordt geboren op een bepaalde dag en tijd als de hemelse stralen zijn, in wiskundige harmonie met zijn / haar individuele karma. De horoscoop is een uitdagende portret en onthullen hun onveranderlijk verleden en de waarschijnlijke toekomstige resultaten. De tabel laat zien wat we nu als gevolg van wat we hebben gedacht en gedaan in het verleden. Astrologie, door ons met een blauwdruk van onze gehechtheid, uitdagingen, talenten en mentale neigingen, biedt ons een manier om niet alleen te realiseren in een bepaald gevoel van wat ons karma is en om ons te helpen werken met deze confrontaties van binnen en van buiten, maar ook een manier van begin tot boven stijgen en krijgen een perspectief op ons lot.

Astrologie is niet een discipline die een passieve aanvaarding van het lot bevordert, astrologie geeft aan wat uw sterke en zwakke punten zijn en de verschillende tendensen, met het idee dat door middel van zelfbewustzijn, kan men meer bewust van de keuzes maken van de acties die beschikbaar zijn.

Astrologie is een middel van de inventarisatie van uw innerlijke / uiterlijke milieu, tendensen, uitdagingen en natuurlijke hulpbronnen zodat men verstandiger kunnen leven, in harmonie met hun eigen karma of levenservaringen.

Astrologie is de studie van de subtiele energieën die een deel uitmaken van onze wereld. Als we een horoscoop evalueren, zijn wij op zoek naar niets meer dan de vermenging van energieën die kan combineren in een oneindige variatie van manieren. Als energieke wezens, ieder van ons bestaat uit een combinatie van energie, waardoor de totale som van ons zelf is. Het feit dat ieder van ons door een bepaalde combinatie van planetaire zwaartekracht trekt uitgeoefend in verschillende mate, vanuit verschillende hoeken en in verschillende hoeveelheden. De veelheid aan mogelijke combinaties goed voor de verscheidenheid van de persoonlijkheid, mentaliteit, lichaamsbouw, evenals de emotionele en intellectuele grondwetten dat we hier op aarden.

De sterren die onze lot niet heersen; zijn slechts een bestemming reeds gevormde opname. Ze zijn een symbool en niet een kracht; Een verzendende-energie, en geen kracht. De planeten dicteren niet, maar geven de energieën die van invloed zijn op een situatie van een bepaald moment.
Astrologie is filosofie in de mate dat de onveranderlijke wet van karma schaduwen is; echter leven dat wordt geleid door de vrije wil volgen geen voorbeschikt patroon. Door middel van vrije wil dat de mensheid de toekomst kunnen leiden en daardoor de leiding nemen van het creëren van zijn eigen persoonlijke lot.

Ayurvedische Astrologie (Bharatheeya Bhaishajya Jyothisham

In Ayurveda zijn alle ziekten direct gekoppeld aan drie problemen types (Vata - Pitta Kapha-  functionele organisaties van de ademhaling en de spijsvertering beweging). Alle elementaire kwalen komen voort uit de disharmonie van deze drie factoren. Op basis van deze fundamentele logica, ayurveda erkent zeven vormen van fysieke kwalen.

1. Spierstructuur uitgelokt.
2. Spijsverteringssysteem uitgelokt.
3. Beide systemen uitgelokt.
4. Zowel de spijsvertering en spierstelsel uitgelokt.
5. Zowel de luchtwegen en het spijsverteringsstelsel uitgelokt.
8. Alle drie de systemen tegelijk uitgelokt.

Een van de grootste klassieke teksten over astrologie 'Saravaly' van Kalyanavaramn en zijn werk werden geschreven in 3600 versen omgaan met het hele gamma van de astrologie. De grote meester die Saravali verwekt heeft, heeft zijn opvattingen ook bevestigd.

Ze onthullen:
1. Zon heeft invloed op spijsvertering problemen in verband met de spieren.
2. Maan heeft invloed op spier gedeelte en respiratoire systemen.
3. Mars heeft invloed spijsvertering functies.
4. Mercuruis heeft algemeen invloed op alle drie problemen types.
5. Jupiter heeft invloed op de luchtwegen en spieren problemen.
6. Venus heeft invloed op de pneumatische functies.
7. Saturn beïnvloedt spieren en spijsvertering functies.

Diagnose op basis van de planetaire posities zijn onvolledig zonder rekening te houden met de zesvoudige krachten van planeten die hieronder zijn uitgewerkt.
1. Een zwakke zon veroorzaakt kwalen met betrekking tot reuma (spierbewegingen).
2. Een zwakke maan in het sterrenbeeld van de Waterman impliceert ademhalingssysteem problemen.
3. Zwakke Mars impliceert spijsvertering storing.
4. Zwakke Mercuruis impliceert problemen in verband met het hoofd met betrekking tot de drie problemen types.
5. Een zwakke Jupiter betekent ademhaling gebaseerde problemen.

De afhankelijke zodiac posities van de negen planeten zou helpen om het voorspellen van bepaalde ziekten.
1. Als de zon en Mars in een ongunstige posities zijn, zijn er kwalen die verband houden met het water mogelijk.
2. Als de maan en Venus niet in gunstige posities zijn, zijn er overgebrachte ziekten bepaald.
3. Indien Saturn in een ongunstige positie is, zijn kwalen die verband houden met reuma en lucht mogelijk.
4. Als Jupiter niet op een gunstige positie is, komt doofheid voor.

Een begaafde astroloog kan bondig voorspellen, om welke ziekte het gaat bij een persoon en op welke tijd van het jaar en het seizoen van het jaar het van invloed kan zijn. Dat wil zeggen, de planeten hebben een relatie met de seizoenen van het jaar, voor zover het om pathologie gaat.

Saturn - winter
Venus - voorjaar
Mars en de zon - zomer
Moon - regenseizoen
Mercury - herfst
Jupiter - vroege winter

Vedische Medische Astrologie is zo oud als de Veda's.
Ayurveda, de veda van het leven, identificeert drie fundamentele redenen voor kwalen. Astrologie schrijft specifieke oplossingen over het trio probleemloze basis kwalen. Astrologie kan voorspellen van de kwalen van iemands leven. Een wetenschappelijke ziener kan nauwkeurig ontcijferen. Hij weet alleen wanneer, waar en hoe een kwaal zal treffen en de werkelijke richting is en ook hoe het kan worden genezen.

Waar de moderne medische wetenschap op verliest, kan astrologie haalbare adviezen geven voor problemen. Door de gratis combinatie van het wiel van de tijd en de cirkel van de dierenriem en daarmee onderscheidend verschillende kwalen op verschillende organen, zoals aangegeven door de dierenriem cirkel, heeft een slimme diagnostische methode dat is ingesteld door de medische astrologie.

Een ervaren Medische Astroloog kan nauwkeurig traceren van levens problemen, zelfs de slapende ziekten wachten op zijn moment van meningsuiting zoals kanker en diabetes. De oorzaak gevolg relatie tussen "Shashta" (6) "Ashtama" (8) "Vaya" (12) bhavas speciale betekenis diagnose. In de astrologie staat de zesde sector: vaatziekten en psychische pijn, kwellingen, breuken en verstuiking, en rampen veroorzaakt door wapens. Ashtama (8e Bhava) zijn punten aan de dood, terminal gevallen en dodelijke ziekten, en de belangrijkste reden voor hetzelfde. Een astroloog kan de oorzaak traceren van een ziekte en de mogelijke oplossing daarvan door de combinaties relaties van de negen planeten en hun ashtamabhava. Er zijn enorme mogelijkheden in de astrologie te vinden van de fundamentele ziekten en hun remedies door middel van analyses van de drievoudige problemen types, namelijk 'Vata', 'Pita' en 'Kahpa'. Een goede astroloog kan je vertellen door middel van je geboorte details of je bijvoorbeeld diabetes wordt en de leeftijd wanneer je het krijgt zodra hij/zij geboren wordt.