INTRODUCTIE VAN AYURVEDA

Het woord Ayurveda is een Sanskriet woord en bestaat uit twee woorden, "Ayur", dat betekent leven en "Veda" betekent kennis. Ayurveda betekent 'wetenschap van het leven of wijsheid van het leven gaat over de natuur en omvat alle aspecten van het leven.

De evolutie van de Indiase kunst van genezing en gezond leven komt van de vier Veda's namelijk: Rig Veda, Sama Veda, Yajur veda en Atharva veda. Ayurveda bereikte een staat van eerbied en is geclassificeerd als een van de UpaVedas- een onderafdeling - verbonden aan de Atharva Veda. De Atharva Veda bevat niet alleen uit  magische spreuken en de occulte wetenschappen, maar ook de Ayurveda, dat zich bezighoudt met de ziekten, verwondingen, vruchtbaarheid, geestelijke gezondheid en gezondheid.

Ayurveda omvat alle vormen van leven bij de therapie zoals: yoga, aroma, meditatie, edelstenen, amuletten, kruiden, voeding, astrologie, kleur en chirurgie enz. Worden gebruikt in een alomvattende manier in de behandeling van patiënten. Behandeling van belangrijke en gevoelige punten op het lichaam, genaamd Marmas en wordt beschreven in de Ayurveda massages, oefeningen en yoga worden aanbevolen.

 

De voordelen van Ayurveda:

 • De Ayurvedische benadering van een ziekte is holistisch en dus na een Ayurvedische behandeling van een persoon die verbetering van zijn/haar fysieke, mentale en psychische aandoeningen herstelt

 • De ingrediënten die worden gebruikt in de Ayurvedische medicijnen zijn meestal afkomstig van kruiden, planten, bloemen, fruit, enz. waardoor het een oplossing dicht bij de natuur is.

 • Er zijn vrijwel geen bijwerkingen voor de Ayurvedische geneeskunde. 

 • Bij Ayurveda is gebleken dat het een effectieve remedie is voor veel chronische ziekten. 

 • Een Ayurveda behandeling kan leiden tot welzijn van het hele lichaam en zal van kracht zijn voor een langere tijd dan Allopathische behandeling. 

 • Ayurveda helpt niet alleen bij de behandeling van ziekten, maar ook bij het voorkomen van het ontstaan van ziekten. 

 • Ayurveda geeft richtlijnen over hoe weg te komen van ziekten door middel van eenvoudige voeding en veranderingen van levensstijl te houden. 

 • Ayurvedische geneesmiddelen zijn goed, zelfs voor gezonde mensen, omdat ze herstellend van aard zijn en helpt bij het voeden van het lichaam en het verbeteren van mentale vermogen. 

 • Ayurvedische behandeling en medicijnen zijn relatief goedkoper dan andere systemen van de geneeskunde. 

 • Ayurveda raadt keuken kruiden en specerijen voor kleine kwaaltjes aan.

 • Ayurvedische therapieën verlicht stress en verjonging van het lichaam. 

                           

Aanmeldingsformulier
Gratis lessen :
 Yoga  Meditatie
 E-boek gratis Ayurveda  
Naam:
Email:
Tefoonnummer:
type de Beveiligingscode over: