Vragen over Ayurveda

 1 Wat is Ayurveda? 
 Ayurveda is een van de grote gaven van de wijzen van het oude India van de mensheid. Het is een van de oudste wetenschappelijke medische systeem in de wereld, met een lange staat van klinische ervaring. Het woord "Ayur": betekent alle aspecten van het leven van geboorte tot dood. Het woord 'Veda' betekent kennis. Ayurveda geeft de wetenschap waarmee het leven in zijn totaliteit wordt begrepen.

 2. Waarom wordt gezegd  dat Ayurveda eeuwig is ? 
 Ayurveda is het verzamelen van principes van gezond leven die evolueerde vanaf het moment van het verschijnen van de mens op aarde. Het is niet aansprakelijk voor om op enig moment of op enig punt van de wereld. Deze healing systeem is beoefend in het dagelijks leven in India voor meer dan 5000 jaar. Ayurveda, is eerst geregistreerd in de Veda's, 's werelds oudste verzameling van kennis en is nog steeds de meest favoriete zorgpraktijk van miljoenen Indiërs. Een systeem ouder dan de Griekse en Egyptische geneeskunde, het is nu bekend in de wereld als een New Age geneeskunde en bewijst haar eeuwige betekenis.

3 Hoe is het anders dan de moderne geneeskunde? 
De moderne geneeskunde probeert te behandelen en verwijderen van symptomen in plaats van het behandelen van de patiënt die lijdt. Dit vloeit voort uit de opvatting dat alle mensen min of meer hetzelfde zijn. Ayurveda maakt speciale bijdragen door het aanpakken van de uniciteit van elke patiënt en door elkaar te helpen om het lichaam zichzelf te genezen.

4 Waar is de wortel van Ayurveda? 
De wortels van de Ayurveda kunnen worden herleid tot het begin van de kosmische schepping. Indiase filosofen hebben vastgesteld dat Ayurveda is ontstaan ​​uit Brahma, de schepper van het universum. Brahma is niet slechts een individu, maar het ongemanifesteerde van de Goddelijke Heer, van wie de hele manifeste wereld ontstaat. De wens om fitness, gezondheid en levensduur te behouden is een van de fundamentele instincten van alle schepselen. Ayurveda in dit verband wordt het patroon voor een ander systeem van de geneeskunde. Het is een traditie met een ouderdom vergelijkbaar met die van het leven zelf.

5 Waarom is Ayurveda uniek dan andere systeem van de geneeskunde?                                                                         Het is een van de oudste wetenschappelijke medische systeem in de wereld, met een lange staat van klinische ervaring. Het is echter niet alleen een systeem van de geneeskunde in de conventionele zin om ziekten te genezen. Het is ook een manier van leven die ons leert hoe te onderhouden en beschermen van de gezondheid. Het toont ons beiden hoe om ziekten te genezen en hoe lang leven te bevorderen. Ayurveda behandelt de mens als een "geheel" - dat is een combinatie van lichaam, geest en ziel. Daarom is het een echt holistische en integrale medische systeem.

6 Welke zijn de basis teksten van Ayurveda? 
De teksten zijn verzameld, systematisch geordend en opgenomen in de Veda's. Dergelijke compilaties werden "Samhitas." Veel van deze compilaties bestaan niet meer. Slechts drie authentieke werken hebben de tand des tijds doorstaan en zijn vandaag de dag beschikbaar - de Charaka Samhita, Sushruta Samhita en Ashtanga Hridya Samhita. Deze grote trio - de Brihatrayi zoals het heet - heeft genoten veel populariteit en het respect voor de laatste twee duizend jaar. Hoewel deze teksten een aantal wijzigingen in de latere periodes hebben ondergaan door verschillende auteurs, zijn hun huidige vorm minstens 1200 jaar oud.    Ze zijn allemaal in het Sanskriet.

7 Wat is Charak Samhita? 
De Charaka Samhita is de oudste van de drie en werd waarschijnlijk voor het eerst samengesteld rond 1500 v. Chr. Het wordt beschouwd als het belangrijkste werk op de basisbegrippen van Ayurveda. Charaka vertegenwoordigt de Atreya School van artsen. Het is een systematisch werk verdeeld in acht Sthanas of secties, die verder zijn onderverdeeld in 120 hoofdstukken.

8 Wat is Susruta Samhita? 
Sushruta vertegenwoordigt de Dhanwantri School van chirurgen, en wordt beschouwd in Ayurveda om de vader van de operatie. Zelfs een grote Amerikaanse samenleving van chirurgen is vernoemd naar Sushruta. In de Sushruta Samhita zijn er verfijnde beschrijvingen van ziekten en chirurgische instrumenten.

9 Wat is Astanga Hridya? 
De volgende belangrijke autoriteit in Ayurveda na Charaka en Sushruta is Vagbhatta van Sindh, die bloeide over de zevende eeuw na Christus. Zijn verhandeling is genaamd naar Ashtanga Hridya. Deze boek behandelt voornamelijk  therapeutische en voegt enkele nieuwe kruiden bij, nieuwe formules en nieuwe informatie over het gebruik van metalen en mineralen.

10 Hoeveel en welke zijn de specialisatie onderdelen in Ayurveda? 
 De acht onderdelen van Ayurveda zijn * Kaya Chikitsa (Algemene geneeskunde) * Shalya Tantra (Chirurgie) * Shalakya Tantra (Ziekten van oog, oor, neus) * Kaumarbhritya ( Kinderen ziekten, verloskunde en gynaecologie) * Agada Tantra (toxicologie) * Bhuta Vidya (Psychiatrie) * Rasayana (Verjonging), en * Vajikarana (seksuologie)

11 Wat is het doel van Ayurveda? 
 Ayurveda is de wetenschap van positieve gezondheid en positieve vervulling in het leven. Het doel van Ayurveda is drieledig: * Om positieve gezondheid te bereiken voor de individuele * Bescherming van de massa * ultieme bevrijding. De laatste doel kan worden bereikt door het volgen van regels van het dagelijks gedrag en door het volgen van strikte seizoensgebonden regels, zodat men voortdurend gezond kan zijn. Wordt continu gezond is vergelijkbaar met het bereiken van de ultieme bevrijding, als het gaat om de uitroeiing van de factoren die leiden tot lijden.

12 Hoe zit het met Panchamahabhuta? 
De oude Indiase filosofie is van mening dat alle materialen, levend of niet-levend zijn gemaakt van vijf fundamentele elementen genoemd Panchamahabhutas, wat neerkomt op vijf fundamentele categorieën van de materie. Dit zijn: * Akasha (ether) * Vayu (lucht) * Teja (vuur / energie) * Jala (water), en * Prithvi (aarde) al het materiaal op deze aarde bevat Panchamahabhutas in een andere verhouding.

13 Hoe zit het met Tri-dosha's (3 humeuren)?                                                                                                              Basis elementen van Panchamahabhutas weerspiegelt in de vorm van Tridosha.'Tri' betekent drie en Dosha 'vertegenwoordigt humor (bio-entiteit). Dus het woord 'Tridosha' geeft tot drie lichaamsvochten dwz Vata, Pitta en Kapha. Deze worden gezegd 'dosha' want deze hebben de neiging om zich te gebrekkig en ook om anderen aan te tasten. Deze bilaterale neiging van Dosha is oorzaak van gezondheid en ziekten. Staat van evenwicht van Dosha vertegenwoordigt gezondheid terwijl onevenwichtigheid aan de ziekte. Elke Dosha heeft duidelijke plaats / locatie en functies in ons lichaam. Ze hebben allemaal hun vijf types respectievelijk.

14 Hoe zit het met Dhatus (weefsels)? 
 Ons lichaam wordt ondersteund en onderhouden door zeven Dhatus (basisweefsels) Dosha en Dhatus hebben relatie met elkaar in gezondheid en ziekte. In pathogenese van de ziekte van beide spelen belangrijke rol. Hieronder worden de zeven Dhatus genoemd: i. Rasa (plasma) ii. Rakta (Blood) iii.Mamsa (spier) iv. Meda (vetweefsel) v. Asthi (Been) vi. 
Majja (Merg) vii.Shukra (Reproductive weefsels).

15 Wat betekent Mala in ayurveda? 
 Het woord 'Mala' betekent excretal producten. Ayurveda heeft een uniek concept van Malas. Onderhoud van Mala in de juiste grenzen, ondersteunen het leven. Om het te begrijpen op een betere manier, neem het voorbeeld van de afvalstoffen van het lichaam - urine, of zweet. Overtollige plassen kan uitdroging en verstoring van balans veroorzaken.

16 Wat is het concept van Agni in Ayurveda? 
 Agni wordt beschouwd als biologische vuur in ons lichaam, in het gehele gedeelte van de spijsvertering en metabolische activiteiten. Ayurveda beschouwt ongeveer dertien soorten 'Agnis'. 1 Jatharagni -. Het voert vertering van voedsel en als andere 'Agnis' . 2 Dhatvagni -. Elke Dhatu is een bepaald type Agni, die verantwoordelijk is voor die voor die specifieke weefsel metabolisme. Deze zeven in getal. 3 Bhutagni -. Elk van de vijf mahâbhûta (elementen) heeft een specifieke Agni, die verantwoordelijk is voor moleculaire stofwisseling.

17 Wat is triguna? 
Het woord betekent letterlijk drie kwaliteiten of drie eigenschappen. Dit zijn de drie specifieke eigenschappen van de geest.    Deze zijn Satwa, Rajas en Tamas.

18 Wat is prakriti van ayurvedische Carrosserie? 
 Het concept van Prakriti is uniek en heeft een verklaring voor. Ieder mens wordt geboren met een bepaalde genetische constitutie, afhankelijk van de Doshas, zijn er drie belangrijke types van Prakriti, en deze weerspiegelen overwicht van die bepaalde Dosha. Ons lichaam gedraagt zich volgens de status van Dosha Prakriti.

19 Hoeveel soorten van prakriti of lichaamstype zijn er? 
 Er zijn zeven mogelijke prakriti (grondwet) types - a) Vata Prakriti b) Pitta Prakriti c) Kapha Prakriti d) Vata - Pitta Prakriti e)  Vata - Kapha Prakriti f) Pitta - Kapha Prakriti g) Tridosha Prakriti.

20 Wat zijn de symptomen van Vata prakriti (lichaams type) persoon? 
Deze personen zijn ofwel kort of lang, maar zijn meestal met een dun lichaam. Meestal naar lagere kant van gewicht bereik, soms onder het gewicht. Huid is donker, droog met scheuren. Nagels zijn hard en bros, eetlust is variabel, meestal last van constipatie. Slaap is licht, maar varieert van nacht naar nacht. Ze herinneren zich gemakkelijk en vergeten gemakkelijk. Vind grote moeite in het ontwikkelen van een routine, maar zijn zeer actief.

21 Wat zijn de symptomen van Pitta prakriti (lichaams type) persoon? 
Ze hebben een middelgroot lichaam. Huid is meestal delicate, licht van kleur en meer vatbaar voor zonnebrand. Zweten veel. Nagels zijn zacht, sterk en goed gevormd. Begiftigd met een goede eetlust en zelden verstopt. Hebben een capaciteit tot krachtige oefening uit te voeren.  Gemakkelijk in slaap, maar slaapt licht. Deze personen zijn praktischer in het leven. Geheugen is goed. Meer georganiseerd in het werk.

22 Wat zijn de symptomen van Kapha prakriti (lichaams type) persoon? 
Het lichaam is meestal middelgroot tot groot. Gewichtstoename is wisselend eenvoudig. Huid van deze mensen is glad, dik en lichtjes vettig. Zweten is matig. Nagels zijn sterk, groot en symmetrisch. Eetlust is matig en de stoelgang is regelmatig. Ze genieten van de slaap. Lijken kalm en rustig. Ze zijn van stabiel karakter.  De meeste van de tijd zijn ze ontspannen. Vergeten niet gauw gebeurtenissen .

23 Wat is de oorzaak van gezondheidsproblemen en ziekten volgens Ayurveda? 
 De harmonie en het evenwicht van de dosha's, Dhatus, Malas en Agni in het lichaam is de belangrijkste voorwaarde van de gezondheid. Het evenwicht wordt gehandhaafd door een leven in overeenstemming met de wetten van de natuur. Een verkeerde gedrag en voedsel gewoonte verstoort de harmonie en leiden tot ziekten.

24 Wat zijn de methoden voor diagnose in Ayurveda? 
Er zijn drie belangrijke methoden in Ayurveda genoemd voor de diagnose van de Dosha onbalans en ziekte-proces in een persoon. Ze zijn -. 1 Darsana Pareeksha - Door het observeren van de patiënt fysieke tekenen en symptomen, Voorbeeld - kleur van huid, haar, ogen, gedrag, lichamelijke conditie enz. 2 Prasna Preeksha -. Door vragen te stellen over de onevenwichtigheid van elke Doshas . 3 Sparsana Pareeksha - Door het aanraken van de patiënt. De pols diagnose, palpatie, percussie en auscultatie zijn opgenomen in deze methode.

25 Wat is Polsdiagnose in Ayurveda? 
Nadi Pareeksha (Polsdiagnose) is een zeer belangrijk instrument voor de diagnose. De arts voelt de slagader pulsaties op de pols van de patiënt zodat hij een duidelijk beeld heeft van het lichaam, geest, ziel, levenskracht. 

26 Wat zijn de behandelmethoden in de Ayurveda? 
De behandeling in de Ayurveda kan grofweg worden ingedeeld in twee methoden-1 Shamana Chikitsa (verlichten van Therapie)     2 Sodhana Chikitsa (Zuivering Therapie).

27 Wat is Shamana Chikitsa (verlichten van therapie)? 
Dit is speciaal gedaan na de Sodhana therapie.Kruidengeneesmiddelen wordt  intern en extern gebruikt om de verstoring van de functies van Doshas, ​​Dhatus, Malas en Agni te corrigeren en ook om de immuniteit te verhogen. Het herstel de normaliteit en wordt gebracht zonder eliminatie.

28 Wat is Sodhana Chikitsa (Zuivering therapie)? 
 Het belangrijkste doel van deze behandeling is om de interne oorzakelijke factoren van de ziekte uit te roeien. Grote hoeveelheden giftige nevenproducten gevormd in het lichaam als resultaat van continue stofwisseling. Al hoewel de meeste van deze toxines zijn natuurlijk uitgescheiden door het lichaam uitscheidingsstelsel kunnen sommige krijgen gestort in de verschillende weefsels van het lichaam, die beschadiging van Doshas, Dhatus enz. garandeert en vervolgens de normale werking van het systeem wordt verminderd. Evenzo ziekteverwekkende giftige stoffen zich ophopen in het lichaam als gevolg van verschillende factoren, zoals verkeerde lichaam gewoonten, verkeerde voedingsgewoonten, onverenigbare combinatie van voedingsmiddelen, onderdrukking van het lichaam dringt, emotionele onbalans etc. Panchakarma therapeutische procedures worden gebruikt om de afstoten van dergelijke vergemakkelijken schadelijke factoren.

29 Wat is Panchakarma? 
 Panchakarma is een Sanskriet woord voor "vijf acties" of "vijf behandelingen". Deze wetenschap van het zuiveren van het lichaam is een oude tak van Ayurveda. Panchakarma is de hoeksteen van Ayurvedische behandeling van de ziekte. Pancha Karma is een behandeling, dat krijgt om de oorzaak van het probleem en herstelt de essentiële balans van 'Tridosha' (drie dosha's: Vata, Pitta en Kapha) in het lichaam. Pancha Karma is niet alleen goed voor het verlichten van de ziekte, maar is ook een nuttig instrument bij het ​​handhaven van een uitstekende gezondheid. Ayurveda adviseert ondergaan Pancha Karma bij de seizoensgebonden veranderingen om het lichaam te reinigen en het verbeteren van de spijsvertering en stofwisseling.

30 Wat is Pizhichil (Sarvanga dhara)? 
 Pizhichil is een behandeling van massage therapie, ongeveer 3-4 liter aan kruiden medicinale olie wordt voortdurend gegoten op het hele lichaam, gevolgd door gelijktijdige massage. Ideaal voor het vertragen van het verouderingsproces, het zuivert de lichaamscellen en het verlicht de spierpijn en stijfheid van gewrichten. Effectief voor artritis, reumatische ziekten, seksuele zwakte, Nerveuze zwakte, en nerveuze stoornissen. Verbetert de kracht en vitaliteit.

31 Weet u een veilige remedie tegen stress, zonder bijwerkingen? 
 STRESS CARE capsules zijn een product van onderzoek ter bestrijding van stressgerelateerde ziekte. Het is een unieke samenstelling van Ashwagandha, Jatamansi, Jyotismati en Brahmi, het weerhoudt tegen nadelige gevolgen van stress, maar vitaliseert ook uw lichaam. Het verhoogt het geheugen, versterkt de geest en helpt om te gaan met vermoeidheid, overwerk en vermoeidheid. Neem een capsule in de ochtend en een in de avond met water / melk.

32 Zijn Ayurvedische medicijnen vrij van bijwerkingen? 
JA. Ayurvedische medicijnen zijn natuurlijk en veilig, ze hebben geen bijwerkingen. Omdat ze worden voorbereid in de vorm van kruiden en mineralen, na een goede verwerking volgens de klassieke ayurvedische methoden van de productie.

33 Wat is Yoga? 
Yoga is duizenden jaren geleden ontstaan in India als een techniek om mensen te helpen en voor spirituele verlichting. Vandaag de dag, de mensen beoefenen yoga om hun fysieke, mentale en spirituele goed te verbeteren. De meeste vormen van yoga betrekken fysieke houdingen, ademhalingsoefeningen en meditatie.

34 Hoe veilig is het? 
 Het beoefenen van yoga is over het algemeen veilig, maar doe het rustig aan in je eerste paar klassen, er is geen reden om je grenzen te overschrijden. Ook als je last hebt van je knie, of andere fysieke problemen, krijgt het groene licht van uw arts, omdat sommige poses blessures kunnen verergeren. En vertel je leraar vooraf over eventuele beperking of zorgen die u hebt, zodat hij of zij u kan helpen met alternatieve of aangepast poses.

35 Wat zijn de voordelen van yoga? 
Yoga versterkt de spieren, verbetert de balans en flexibiliteit en verhoogt de bloedstroom en vitaliteit. Het is ook een geweldige manier om stress te verminderen. Onderzoekers aan de Harvard Medical School hebben gevonden dat yoga chemische stoffen verlaagt in het bloed en wordt geassocieerd met angst en leidt tot andere fysiologische ontspanning reacties, zoals het verminderen van spierspanning en het verlagen van de hartslag.

36 Maakt het uit dat ik niet erg flexibel? 
 Helemaal niet, een goede instructeur kan de poses aanpassen aan elk niveau van de student. Na verloop van tijd zal uw flexibiliteit verbeteren.

37 Hoe vaak moet ik aan yoga doen? 
 Oefen twee tot drie keer per week gedurende 45 minuten tot een uur is goed. Werk naar je  doel toe. Een ander alternatief is  elke dag 15 minuten oefenen. Hoe meer je oefent, hoe meer voordelen je hebt.

38 Wat is Abhyanga (Ayurvedische massage)? 
 Abhyanga is een gespecialiseerd hele lichaam massages, waaronder hoofd- en gezichtsmassage, uitgevoerd door therapeut.   Het gebruik van specifieke kruidenolie wordt geselecteerd afhankelijk van het type lichaam. De behandeling brengt betere fysieke consistentie, induceert diepe ontspanning en is zeer gunstig voor kracht en vitaliteit. Massage is de oudste techniek voor het herbeleven van de pijn, nog steeds een valide en bloeiende kunst in de meeste regio van India. Abhyanga wordt gebruikt om te manipuleren en te corrigeren dosha stoornissen, met name van de Vata soort; orthopedische letsels genezen; gezwollen weefsels te verlichten; en regeneratie van weefsels en organen, en de interne werking van het lichaam te bevorderen.

39 Wat zijn de voordelen van massage? 
 Dit zijn de voordelen van Massage: 1. Massage verlicht stress en ontspant de geest, lichaam en ziel. 2. Massage herstelt geblokkeerde energieën, pijn, frustratie en problemen. 3. Massage helpt pijn te verlichten. 4. Massage verhoogt de bloedstroom. 5. Massage lost spiervezels, littekens en verklevingen, het verhogen van de flexibiliteit en kracht. 6. Massage stimuleert het vrijkomen van chemicaliën in de hersenen die het humeur versterkt en het immuunsysteem 7. Massage verhoogt lymfatische circulatie en helpen bij de afvoer van gifstoffen. 8. Massage versnelt de levering van voedingsstoffen aan beschadigd weefsel.9. Massage versterkt de spiersamentrekkingen van het spijsverteringsstelsel, wat helpt bij de afvoer van gifstoffen. 10. Massage stimuleert het lichaam proces voor ontgifting en herstelt voor toekomstige gezondheidsproblemen die kunnen ontstaan.

40 Wat is Shirodhara? 
Shirodhara is een prikkelende vorm van Snehana behandeling, waarbij de olie of therapeutische substantie methodisch druipt langs een grove draad op het voorhoofd. Een metalen of klei pot, de dhara Patra, is opgehangen direct boven het voorhoofd. De olie of andere vloeistof wordt gegoten in de pot, en sijpelt door een gat in de bodem van de pot en glijdt over een 4 cm lange draad. De druppels van de olie druppelen direct op het derde oog van het voorhoofd, of in het midden van het voorhoofd.

41 Wat is Kavalgraha & Gandusha (gorgelen behandelingen)? 
 Er zijn twee belangrijke Ayurvedische gorgelen behandeling; Kavalgraha, waarbij een comfortabele hoeveelheid vloeistof wordt vastgehouden in de mond gorgelen doeleinden en gandusha, waarbij de mond volledig gevuld met vloeistof waardoor gorgelen onmogelijk wordt.

42 Wat is Akshitarpana? 
 Akshitarpana is een behandeling van het houden medicinale ghee in het oog baan holte. Deze therapie verbetert het gezichtsvermogen, geneest stijfheid, pijn en ruwheid rond de ogen. Het versterkt de ogen en beschermt tegen scherpe stralen van de zon, maar ook voor IT-professionals, die meer met de computer scherm werkt. Akshitarpana is ook zeer nuttig voor ernstige oogaandoeningen, zoals glaucoom, hoornvlies zweren of ontstoken laesies rond de ogen.

43 Wat is Karna Purana (oliën in de oren)? Karna Purana is een behandeling waarbij warme olie of medicinale vloeistof wordt gegoten in de oren. Deze behandeling wordt meestal jaarlijks uitgevoerd zowel gedurende het najaar of na de lente. Specifieke problemen waarvoor karna purana wordt toegediend omvatten overtollige oorsmeer, oorpijn, hoofdpijn, pijn in de nek en kaak pijn. Deze behandeling wordt ook gebruikt voor de meeste Vata aandoeningen met betrekking tot lichamelijke pijn.

44 Wat is Udavartana? 
 Udavartana is een droge massage begint met diepe manipulatie van de spieren om overgewicht te verminderen en het verbeteren van de mobiliteit van de gewrichten. Dit wordt gevolgd door een scrub massage met Ayurvedische kruiden om de dode cellen te verwijderen en laat de huid weer gloeien. Ritmische slagen in de richting van het hart en bevordert de bloedsomloop. De therapie wordt afgesloten met kruiden stoom van 15 minuten.